Prouder. De site voor trotse ouders, die vals beschuldigd zijn
en voor opa's en oma's, broers, zussen en vrienden die er ook last van hebben dat dit in Nederland kan.
Ik heb volgens de rechter omgang, maar ik krijg mijn kinderen niet mee!

Ga aangifte doen van onttrekking ouderlijk gezag bij de politie. 

Zodra de rechter een voorlopige voorziening heeft vastgesteld kun je aangifte doen. Gelijk komen we bij een probleem. De uitspraak van de rechter is civiel rechterlijk, de politie is voor strafrechterlijke zaken. Dat houdt in dat er geen politie-agent in Nederland mag opstaan en met je meegaan om de kinderen op te halen. De politie mag en kan dat niet.

Als je meerdere aangiftes hebt dan kun je een nieuwe voorziening aanvragen waarin lijfsdwang is opgenomen. Als de rechter die toewijst dan pas (en echt niet eerder) mag de politie mee om te zorgen dat je de kinderen meekrijgt.

Het probleem hier is dat strafrecht en civiel recht elkaar gaan overlappen, maar in rechtspraak strikt gescheiden zijn.

 Een hoop politieagenten willen de aangifte van onttrekking ouderlijk gezag liever niet opnemen. Dat heeft vaak niets te maken met onrecht, maar omdat zij weten dat aangifte doen ook vaak een hoop onjuiste verwachtingen wekt ten aanzien van de acties die de politie kan en mag ondernemen.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
tweet
Categorieën
Google Analytics Alternative