Prouder. De site voor trotse ouders, die vals beschuldigd zijn
en voor opa's en oma's, broers, zussen en vrienden die er ook last van hebben dat dit in Nederland kan.
Mijn ex heeft een valse aangifte gedaan van misbruik/mishandeling. Zoekt de politie nu uit wat de waarheid is?

Nee, dat doet de politie niet. Sterker nog dat kunnen ze niet eens. De politie gaat nu kijken of wat de aangever aangeeft bevestigd wordt door bewijs. Er kan nu van alles in het werk gezet worden: tijdens het onderzoek kan school, de huisarts, een vertrouwensarts benaderd worden om te vragen of zij ooit iets gemerkt hebben. Waarschijnlijk is het antwoord "nee". Eventueel worden de kinderen gehoord en het zwartste scenario is een inwendig onderzoek (om te kijken of er littekens zijn, het maagdenvlies intact is).

Komt daar niets uit dan wordt de zaak geseponeerd. Dat wil niet zeggen dat u vrijgesproken wordt; het zegt alleen dat de zaak niet vervolgd kan worden en u niet voor de rechter gebracht kan worden.  De zaak wordt nu terzijde gelegd.

Jeugdzorg zal in veel gevallen besluiten dat u maar beter de kinderen niet meer kunt zien. Immers sepot is geen vrijspraak, de kinderen zijn door de onderzoeken en verhoren getraumatiseerd en "moeder zal dit niet zomaar zeggen". Werkt zeer effectief om onder een omgangsregeling uit te komen.

In de statistieken staan nu bij "huiselijk geweld" wel moeder en de kinderen geregistreerd als slachtoffer.

Met een beetje pech kunt u ook fluiten naar uw "VOG" (veklaring omtrent gedrag) omdat u beschuldigd bent geweest van misbruik.

En zo is door een aangifte van een paar uur een heel systeem ontregeld, een gezin ontwricht, een reputatie vernield.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
tweet
Categorieën
Google Analytics Alternative