Prouder. De site voor trotse ouders, die vals beschuldigd zijn
en voor opa's en oma's, broers, zussen en vrienden die er ook last van hebben dat dit in Nederland kan.
jeugdzorg weigert veroordeling in rapportage op te nemen

JEUGDZORG WEIGERT VEROORDELING IN RAPPORTAGE OP TE NEMEN

 

Een door de Meervoudige Strafkamer van Breda veroordeelde vrouw hoeft niet bang te zijn dat haar veroordeling bekend wordt bij de Kinderrechter. Het betrokken team van Jeugdzorg heeft besloten dat het niet in het belang van het kind is om deze veroordeling op te nemen in de dossiers.

De vader heeft aangegeven dat het wel van groot belang is: moeder is veroordeeld voor de maandenlange onttrekking van het kind aan het gezag van vader en aan het opzicht van bureau Jeugdzorg.

De vader deed aangifte van de vermissing van zijn kind in 2010. Bureau jeugdzorg deed geen aangifte ondanks dat zij geen idee hadden waar de jeugdige was. Het Openbaar Ministerie besloot toch te vervolgen voor onttrekking aan het opzicht van Jeugdzorg.

In 2012 was de uitspraak: moeder werd in verband met de ernst van de zaak veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar, een werkstraf van 40 uur en een schadevergoeding aan vader.

In de recente dossiers is de uitspraak van de rechter nergens terug te vinden. Vader heeft contact gezocht met jeugdzorg: er zal geen herziening op dit onderdeel plaats vinden. De veroordeling zal niet opgenomen worden, slechts de mededeling dat er “een rechtszaak” heeft plaats gevonden die door vader is aangespannen waardoor moeder forse kosten heeft moeten maken.

 

www.prouder.nl©

Reacties

Co-parent op 22-11-2012 11:39

Gaat het om deze uitspraak van de rechtbank Breda van 24 juli 2012?www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BX2328 De uitspraak is weliswaar geanonimiseerd, maar wel openbaar.

Twittter: @co_parent

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
tweet
Categorieën
Google Analytics Alternative