Prouder. De site voor trotse ouders, die vals beschuldigd zijn
en voor opa's en oma's, broers, zussen en vrienden die er ook last van hebben dat dit in Nederland kan.
Mijn ex en de kinderen zijn ingetrokken in een blijf-van-mijn-lijf-huis nadat zij valse aangifte had gedaan. Kan dit zomaar?

Helaas is Nederland in dat opzicht een bananenrepubliek want: ja, dat kan. Sterker nog als ooit uitkomt dat de aangifte onjuist is wordt hiermee niets gedaan en blijft wel overal staan dat moeder gevlucht is geweest.

Het heeft te maken met langs elkaar werkende systemen. De aangifte bij de wordt doorgezet naar Jeugdzorg die er mee aan de slag gaat. In het systeem van de politie staat de aangifte geregistreerd. Meldt moeder zich nu bij een blijf-van-mijn-lijf-huis dan wordt dit systeem gecontroleerd. Met een politie-aangifte is er voor een opvanghuis genoeg grond om moeder op te nemen.

Stel er komt een uitspraak van de rechter (vrijspraak van de man) waarin staat dat de aangifte niet juist is dan wordt dit NIET opgenomen in het systeem van de politie, maar blijft de oorspronkelijke aangifte zichtbaar. De uitspraken van de rechter zijn niet inzichtelijk bij de politie of voor een andere instantie.

Met andere woorden de onjuiste aangifte gaat nu een eigen leven leiden. Bij jeugdzorg zowel als blijf-van-mijn-lijf-huis zal en mag hier altijd mee doorgewerkt worden.

Een bij ons bekend geval is dit voorbeeld:

Moeder doet na de scheiding diverse meldingen en aangiftes bij de politie die door de rechter(s) van tafel worden geveegd. Moeder trekt vervolgens in in een blijf-van-mijn-lijf-huis mede op basis van de aangiftes die door de rechter ontkracht zijn en verblijft daar vervolgens anderhalf jaar met de kinderen. Vader stuurt de uitspraken van de rechter aan de opvanginstantie om te melden dat deze zaak door de rechter van tafel is geveegd. De opvangende instantie heeft in de anderhalf jaar dat moeder er verbleef nooit gereageerd op de smeekbedes en vonnissen in het voordeel van vader.

 

www.prouder.nl©

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
tweet
Categorieën
Google Analytics Alternative