Prouder. De site voor trotse ouders, die vals beschuldigd zijn
en voor opa's en oma's, broers, zussen en vrienden die er ook last van hebben dat dit in Nederland kan.
Waarom de naam "prouder"?

Het is de naam "prouder" geworden vanwege de samentrekking pr en ouder. Wij willen voor alle ouders staan die te maken krijgen met ouderverstoting: man zowel als vrouw. Sexe-neutraal. Omdat wij ouders belangrijk vinden voor een kind: moeder en vader. Want je kunt scheiden als partners maar nooit als ouders. Er is niet zoiets als een ex-vader of een ex-moeder.

Toch lijkt dit wel het streven van een hoop ouders na de scheiding: de enige ouder worden. Dat kan niet, dat mag niet.

Ook verwijst de naam prouder naar  de overtreffende trap van het engelstalige proud: trots. Want als je eenmaal vals beschuldigd bent is dat vaak het enige aan het einde van de rit wat je nog rest: je trots. De rest (kinderen, reputatie,  geld, vrienden) ben je vaak onderweg kwijtgeraakt. Dan heb je heel veel trots nodig om door te kunnen in het leven.... Altijd zal die smet aan je kleven, altijd weer zul je geconfronteerd worden met de vraag waarom je jouw kinderen niet mag zien en elke maand weer mag je geld over maken naar de rekening om jouw kinderen diejij niet mag zien te onderhouden. Moet je dat eens proberen een maand over te slaan......

 

www.prouder.nl©

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
tweet
Categorieën
Google Analytics Alternative