Prouder. De site voor trotse ouders, die vals beschuldigd zijn
en voor opa's en oma's, broers, zussen en vrienden die er ook last van hebben dat dit in Nederland kan.
Wie vult het gat op bij beschuldigingen en onttrekking aan het ouderlijk gezag dat ontstaat doordat BJZ niet aan waarheidsvinding doet en de politie niet kan handelen in civiele zaken?

Een goede vraag die in onze mailbox verscheen. Wie vult dat gat nou op? Niemand. Alweer niet? Nee, dit is weer zo'n befaamd gat. 

  • Echtscheiding is een civiele zaak, die hoort  thuis bij een civiele rechter.
  • Onttrekking van het ouderlijk gezag hoort bij het strafrecht. Behalve als het de omgang betreft na een scheiding. Dan valt het onder de civiele rechter en kan  strafrecht er niets mee.
  • Jeugdzorg is een hulpverlenende instantie (die nog wel gedeeltelijk onder justitie valt)
  • de kinderrechter kijkt naar het belang van het kind, tot de leeftijd van 18.

Geen van deze instanties kan buiten zijn eigen rechtsgebied opereren en heeft zijn eigen codes. Jeugdzorg doet niet aan waarheidsvinding want zij zijn hulpverlenend, De strafrechter oordeelt over feiten en doet louter aan waarheidsvinding, de civiele rechter regelt de zaken tussen burgers onderling.  En als je in dit stadium bent krijg je waarschijnlijk ook nog te maken met de kinderrechter die de zaken doet voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. En dus kan niemand hier iets aan veranderen als je je kinderen niet mee krijgt of jarenlang achtervolgd wordt door een onjuiste aangifte.....

 

 

 

www.prouder.nl©

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
tweet
Categorieën
Google Analytics Alternative