Prouder. De site voor trotse ouders, die vals beschuldigd zijn
en voor opa's en oma's, broers, zussen en vrienden die er ook last van hebben dat dit in Nederland kan.
Ik wil nooit twaalf jaar worden

Noemie
Zondag 10 februari 2013 start  te 21.40 u. op Eén, Vlaamse televisie, de documentairereeks van Annemie Struyf  over De Bleekweide in Gent, waar Lut Celie psychologische begeleiding geeft aan  jongeren die zware klappen van het leven gekregen hebben. In het boek van Lut Celie, ‘Anders kijken  en luisteren naar kinderen en jongeren’ (Uitg. Van Halewyck) vertelt mevrouw  Celie aangrijpende verhalen over wat ze meemaakt in het  therapiecentrum.

Uit De Standaard nemen we één van haar verhalen  over.
“Ooit zat voor mij Noemie, een meisje dat volledig opging in haar  rol. Zij verkoos een krachtstoel. Daarop liet ze ineens een totaal ander geluid  horen, het kwam van heel diep. Ze schrok er zelf van dat ze dit durfde te  uiten.
Noemies ouders zaten verwikkeld in een vechtscheiding; het kind  werd van hot naar haar verhuisd, was emotioneel in de war. Ze vertelde: ‘Mijn  mama zegt dat ik, als ik twaalf jaar ben, mag kiezen bij wie ik woon. Mijn papa  zegt dat ik bij hem moet komen wonen eens ik twaalf ben, maar dat mag ik dan  weer niet aan mijn mama zeggen van hem.’ Ze zuchtte. Ik vroeg: ‘En jij, daar, op  je krachtstoel, wat wil jij, zelf?’ Ze dacht nog niet te lang na, sloeg haar  ogen op en keek me recht aan in het gezicht: ‘Ik wil nooit twaalf jaar  worden.’Reacties

O op 10-02-2013 22:46

Heftig,ik zat zo ,met mijn opvang ouders en echte ouders./is nooit jeugdzorg bij geweest

ben 7 jaar bij de opvang ouders geweest./

kapot ging ik er aan.

ben nu 61 jaar bijna.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
tweet
Categorie├źn
Google Analytics Alternative